divendres, 11 de desembre del 2015

Una veu per a les Illes

Hi ha una pregunta legítima que qualcú es pot fer durant el present període electoral: quin sentit té votar un partit de caire autonòmic en unes eleccions generals?
El primer que cal aclarir per respondre aquesta pregunta és que en unes eleccions generals, per molt que els mitjans de comunicació ho plantegin així, no es tria el president del Govern. El que es tria és un conjunt de diputats que representaran els ciutadans d’un territori determinat i que, entre moltes d’altres responsabilitats, han de triar el president del Govern. Des del moment en que s’entén això és més clara la resposta a la pregunta inicial.
Convé recordar que les Illes Balears pateixen un maltractament econòmic per part de l’Estat que és innegable. Les escasses inversions, la manca d’una compensació efectiva dels costos d’insularitat i el finançament deficient en són proves ben paleses. La raó per votar partits de caire autonomista és precisament aconseguir que els ciutadans de les Illes Balears tenguin representants a les Corts que defensin els interessos dels illencs pel que fa a aquestes problemàtiques. Per suposat la tria del president del Govern, així com l’aprovació de les lleis, són tasques de gran importància, el cas és, però, que els diputats pertanyents a partits de caire autonòmic poden exercir-les perfectament en virtut del seu posicionament ideològic. Ara bé, aquests partits també duran a terme una defensa dels interessos illencs per a la que cap partit d’obediència estatal està capacitat o disposat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada