dijous, 12 de febrer del 2015

Balears, tenim un problema

Els ciutadans de les Illes Balears tenim un problema, i aquest problema pren el nom de “dèficit fiscal”. Cada any, 3000 milions d’euros, un 14% del nostre PIB, creuen el mar cap a Madrid i no tornen. La conseqüència d’això és que els illencs patim unes infraestructures i un sistema de benestar deficientment finançats.
Per concretar una mica, això vol dir que si es redactés una llista amb, posem per cas, els dotze problemes principals que pateixen les Illes Balears, un per cada mes, es disposaria d’una dotació de 250 milions d’euros per a solucionar-lo.
Per què succeeix això? La resposta és simple, però sovint no es diu amb claredat: les elits extractives madrilenyes no tenen presents els interessos dels habitants de Balears. Mentre a les institucions illenques hi governin partits d’obediència madrilenya i, encara més, mentre la única representació de les Illes a la capital vengui de part d’aquests partits, els interessos de les Illes Balears no seran defensats per ningú.  
Enguany els mallorquins, menorquins i pitiüsos estam cridats a renovar els nostres ajuntaments, consells insulars i el Parlament (i, per tant, el Govern); i a elegir els nostres representants al Congrés dels Diputats i al Senat a Madrid. Si volem que els nostres interessos siguin tenguts en compte només tenim una opció raonable: votar partits illencs. Com va dir Joan Fuster: “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

1 comentari:

  1. http://norantanouparaules.blogspot.com.es/2014/08/linteres-economic-no-es-legitim.html

    ResponElimina