dimarts, 5 de gener del 2016

Mas i la CUP, última oportunitat

Junts pel Sí és una obra d’enginyeria política extraordinària. La seva heterogeneïtat i la unitat que han demostrat els seus representants en són la prova.
El candidat de JxSí és i sempre ha estat Artur Mas, i és amb el compromís electoral de fer Mas president que JxSí ha aconseguit ser la força més votada, tot aconseguint el 80% del vot independentista. Ben lluny de reconèixer la legitimitat democràtica de JxSí, la CUP s’ha enrocat en una negativa constant i ha fet palesa una divisió interna que fins i tot ha portat a la dimissió al seu líder parlamentari. Amb tot, la CUP ha esdevingut el millor aliat de l'espanyolisme.  
Encara són a temps de rectificar, però, i evitar les eleccions anticipades: cal que reconegui que la seva divisió interna, davant la unitat de JxSí, els deslegitima per qüestionar Mas com a candidat i obligar a JxSí a incomplir el seu compromís de fer-lo president. I és que Mas no només té el suport de JxSí, sinó també de la meitat de la pròpia CUP. Ara bé, si com tot sembla indicar, la CUP és incapaç de dur a terme un acte de responsabilitat i investir Mas, cal que el propi Mas es faci a un costat per fer lloc a un candidat alternatiu i evitar unes eleccions anticipades que, tanmateix, donaran lloc a un escenari similar a l’actual, si no pitjor. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada